pict1022W październiku 2011 roku rozpoczęły się zajęcia praktyczne: Kuchnie regionalne Polski i innych narodów. Uczniowie będą mieli okazję w ramach realizacji zajęć poznać: nasze rodzime tradycje kulinarne, smaki Lubelszczyzny i Mazowsza, potrawy ze znanych krajów europejskich, dania z Półwyspu Iberyjskiego, z Bliskiego Wschodu, Meksyku, tradycyjne potrawy azjatyckie, tradycje kulinarne Dalekiego Wschodu.

Galeria zdjęć

W ramach projektu młodzież uczestniczyła w zajęciach praktycznych: Kuchnie regionalne Polski i innych narodów . Zorganizowano 2 grupy w następujących terminach:
05.10.2011 r. – 26.11.2011 r. grupa 1 – 40 godzin – 10 uczestników/uczestniczek,
14.01.2013 r. – 13.02.2013 r. grupa 2 – 40 godzin – 10 uczestników/uczestniczek.
Łącznie zrealizowano 80 godzin zajęć praktycznych.
Zajęcia miały na celu:
- przygotowanie uczniów do wykonywania zawodu,
- integrujące wiedzę i umiejętności z przedmiotów zawodowych,
- stymulacja do samorozwoju zawodowego,
- zwiększenie umiejętności zawodowych.

Młodzież otrzymała materiały promocyjne i dydaktyczne. Podczas zajęć wykorzystywano sprzęt zakupiony w ramach projektu, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej.


Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć