Spis treści

NAPÓJ JABŁKOWO-POMARAŃCZOWY (5 porcji)

Składniki:

  •          Jabłka                                 1200 g
  •          Pomarańcze                      480 g
  •          Cytryna                                               120 g
  •          Goździki                             5 szt.
  •          Cukier brązowy               kostki    6-8 szt. (doprawić wedle uznania)
  •          Mięta listki                         do dekoracji

Sposób wykonania:

ü  Przeprowadź obróbkę wstępną owoców.

ü  Jabłka podziel na cząstki, wyciśnij sok w sokowirówce.

ü  Sok jabłkowy podgrzej z przyprawami (90°C).

ü  Wyfiletuj 4 pomarańcze. Z cytryny i pomarańczy wyciśnij sok.

ü  Do szklanek włóż kostki cukru i filety pomarańczy.

ü  Dodaj sok z cytryny i pomarańczy.

ü  Zalej gorącym, przecedzonym sokiem z jabłek.

ü  Udekoruj listkami mięty.

Wykonanie: Zuzanna Kazanecka, Maciej Kaniewski, Kamil Chwesiuk.

KISIEL TRUSKAWKOWY

DSC 0775

KISIEL TRUSKAWKOWY (4 PORCJE)