20 października b.r obchodziliśmy w naszej szkole Dzień Kucharza. Z tej okazji zaszczycił nas swoją obecnością znany kucharz Karol Okrasa, który wraz z szefem kuchni restauracji PLATTER BY KAROL OKRASA dał wyraz swojemu talentowi kulinarnemu.
Uczestnicy spotkania, uczniowie klas gastronomicznych mieli niebywałą okazję wysłuchać wskazówek zawodowych i porad kulinarnych od samego Mistrza. Oprócz uczty dla ducha była także uczta smaków – degustacja przygotowanych potraw, wśród których królował wyśmienity łosoś w popiele podany z sałatką z kaszy gryczanej. Po raz kolejny, podziwiany od lat autorytet kulinarny, jakim jest Karol Okrasa udowodnił, że łamiąc przepisy możemy uzyskać niepowtarzalny aromat, smak i najwyższą jakość przygotowywanych dań.
Mamy nadzieję, że w podobnym gronie będziemy spotkać się na corocznych pokazach kulinarnych, a Dzień Kucharza na stałe wpisze się w kalendarz imprez szkolnych.
Tak więc, wszystkim młodym adeptom sztuki kulinarnej w dniu ich święta życzymy samych sukcesów w zgłębianiu wiedzy gastronomicznej.
Serdecznie dziękujemy wszystkim tym, którzy pomogli zorganizować to wyjątkowe spotkanie.
Nauczyciele przedmiotów gastronomicznych
Zdjęcia: Daniel Biernacki, Szkolne Koło Fotograficzne KADR