foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Tel. (0-83) 341-67-87
sekretariat@zsz1.edu.pl

czekoladaUczniowie klas gastronomicznych biorą udział w szkoleniu „Kurs czekolady- rzemiosło i sztuka” realizowane w ramach projektu „Kompetencje zawodowe – szansą na lepsze jutro – II edycja” nr RPLU.12.04.00-06-0065/18 współfinansowanego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2014-2020. Podczas spotkań każdy z uczestników mógł doskonalić swoje umiejętności. Na zajęciach zaprezentowano: podstawowe informacje o czekoladzie, rodzaje czekolady, techniki temperowania czekolady, uczniowie uczyli się jak przygotować idealny genaż, praliny, trufle czy elementy dekoracyjne z czekolady,

Czekolada jest nieodłącznym elementem życia i relaksu dla wielu osób. W Europie jej średnie roczne spożycie na osobę wynosi aż 5,2 kg! Dziś jest ona spożywana nie tylko w tradycyjnych tabliczkach, batonach, czy jako kakao, ale przybiera też bardziej egzotyczne formy. Możemy ją znaleźć w szamponach do włosów, jako składnik maseczki na twarz czy nawet dodatek w piwie! Jest ona ulubioną przekąską wielu osób. Spożywana w umiarkowanych ilościach ma też pozytywny wpływ na zdrowie, wspomagając układ krążenia i pracę mózgu. Ze względu na to - 12 kwietnia został ustanowiony w Polsce Dniem Czekolady. To idealna okazja, aby nauczyć się podstaw cukiernictwa, jak również zdobyć nowe umiejętności i kwalifikacje w tworzenssiu nowoczesnych wyrobów czekoladowych a tym samym nadgonić europejską średnią!

Szukaj

Serwisy

logo warsztaty

internat

digischool

ekonomiksu

doradztwo

aktywna tablica

arsmusplus

dze1

pl1

tv1

bip1

kadr1

wsz1

int1

moodle1

ki2

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz