p101009120 marca 2013 r. w naszej szkole odbyła się już III edycja Szkolnego Konkursu Gastronomicznego pt. „Wiosna na talerzu – nowalijkowa uczta". W konkursie wzięli udział uczniowie klas gastronomicznych. Zadaniem młodych kucharzy było przygotowanie zakąski zimnej z drobiu i nowalijek. Galeria zdjęć

Wciągu dwóch godzin uczestnicy przygotowywali zgłoszone przez siebie potrawy, a były to: nowalijkowa niespodzianka, warzywny smak wiosny, wiosenne marzenie, wiosenna fantazja kryzysowa, drobiowe faworki na sałacie z sosem miodowo - jogurtowym.


Pracę młodzieży i potrawy oceniało jury w składzie:
pani Elżbieta Horodecka, Krystyna Tarkowska oraz Monika Korzeniewska uczennica klasy IV Te, która zwyciężyła w poprzedniej edycji konkursu.


I miejsce i tytuł Kucharz Roku 2012 otrzymał Mateusz Artyszuk klasa 3 Td za "Drobiowe faworki na sałacie z sosem miodowo – jogurtowym";
II miejsce zajęła Danuta Wińska z klasy 3 Tg za "Wiosenne marzenie"
III miejsce zajęła Anna Jakoniuk z klasy 3 Tg za "Nowalijkowa niespodzianka"


W konkursie udział wzięły : Sylwia Harasimowicz - "Warzywny smak wiosny" (2 Te), Bartosz Krasuski – „Wiosenna fantazja kryzysowa" (2 Te).

Nagrody w konkursie ufundowali: Restauracja Verona Cafe, PSS Społem oraz Warsztaty Szkolne. Sponsorom serdecznie dziękujemy!


Wszystkim uczestnikom gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.