Dnia 24 marca 2011 r. w naszej szkole odbył się Dzień Przedmiotów Gastronomicznych, który przygotowali uczniowie wraz z nauczycielami przedmiotów gastronomicznych. Tego dnia młodzież klas gastronomicznych uczestniczyła w spotkaniu z Panią Moniką Cedrzyńską, z-cą dyrektora ds. produkcyjnych zakładów drobiarskich w Międzyrzecu Podlaskim
W czasie spotkania młodzież dowiedziała sie o obowiązujących zasadach wprowadzania produktów żywnościowych na rynek.
W auli szkoły odbyło się również spotkanie młodzieży klas gastronomicznych z prezesem Centrum Szkolenia Barmanów Jerzym Czaplą. Uczniowie mogli czynnie uczestniczyć w pokazie umiejętności barmańskich, przygotowując drinki bezalkoholowe.
Na korytarzu szkolnym można było podziwiać nakrycia stołów na różne okazje. Młodzież zachęcała zebranych do degustacji przekąsek i napojów . Uczniowie mogli nauczyć się składania serwetek, dokonać pomiaru masy ciała, ciśnienia i stężenia cukru we krwi . Barek kawowy, z którego od rana unosił się zapach świeżo zaparzonej kawy i urocze kawiarki zapraszały uczestników do spróbowania tego napoju.