Ułatwienia dostępu
W październiku 2011 roku rozpoczęły się zajęcia praktyczne: Kuchnie regionalne Polski i innych narodów. Uczniowie będą mieli okazję w ramach realizacji zajęć poznać: nasze rodzime tradycje kulinarne, smaki Lubelszczyzny i Mazowsza, potrawy ze znanych krajów europejskich, dania z Półwyspu Iberyjskiego, z Bliskiego Wschodu, Meksyku, tradycyjne potrawy azjatyckie, tradycje kulinarne Dalekiego Wschodu.
Dnia 28 października uczniowie klas: 1Tf, 1Ti, 1Th, 3aG, 3Th uczestniczyli w wycieczce do Warszawy. Podczas pobytu w stolicy młodzież miała okazję poznać historię publicznego radia, zapoznać się z osiągnięciami polskiej myśli technicznej na przestrzeni XX i XXI wieku oraz odwiedzić stadion Legii.
7 października w naszej szkole odbyła się wystawka pt:" DARY JESIENI". Młodzież klas gastronomicznych i architektury krajobrazu, tworząc zgrany duet jesienny, przygotowała kolorową i smaczną ucztę dla oczu i podniebienia.
W piątek 30 września uczniowie klas III Td i III Te pod opieką W. Kuliczanki, A. Przywuskiej, S. Szypulskiego i M. Kochajewskiej uczestniczyli w wycieczce do nowoczesnego zakładu magazynowo-przechowalniczego SAD-POL w Polubiczach.
14.10.2011 uczniowie klasy IVTd i I Td uczestniczyli w wycieczce do Warszawy. Głównym punktem wycieczki było zwiedzanie Centrum Techniki Kulinarnej Doram w Warszawie. Młodzież miała okazję poznać nowe technologie wykorzystywane w gastronomii oraz zobaczyć nowocześnie wyposażone pomieszczenia gastronomiczne.
WEŹ UDZIAŁ W KONKURSIE I WYGRAJ WARTOŚCIOWE NAGRODY!!!
Zapraszamy do udziału w edycji Październik 2011
konkursu logicznego "Władca Umysłów"
Odpowiedzi będą przyjmowane do 15 listopada 2011 r.
Strona 250 z 252