W październiku 2011 roku rozpoczęły się zajęcia praktyczne: Kuchnie regionalne Polski i innych narodów. Uczniowie będą mieli okazję w ramach realizacji zajęć poznać: nasze rodzime tradycje kulinarne, smaki Lubelszczyzny i Mazowsza, potrawy ze znanych krajów europejskich, dania z Półwyspu Iberyjskiego, z Bliskiego Wschodu, Meksyku, tradycyjne potrawy azjatyckie, tradycje kulinarne Dalekiego Wschodu.
Zajęcia mają na celu:
• przygotowanie do wykonywania zawodu,
• integrację wiedzy i umiejętności z przedmiotów zawodowych,
• stymulowanie samorozwoju zawodowego,
• zwiększenie umiejętności zawodowych.
Zajęcia będą prowadzone przy wykorzystaniu zakupionego sprzętu gastronomicznego oraz sprzętu multimedialnego, a każdy uczestnik otrzyma pomoce dydaktyczne i promocyjne.
Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć
{pgslideshow id=146|width=576|height=432|delay=3000|image=L}