2 stycznia 2012 roku rozpoczęły się kolejne zajęcia praktyczne: Gotuj i podawaj na miarę XXI wieku. Uczestniczki i uczestnicy zostaną zapoznani z zasadami gotowania na parze i w szybkowarach, poznają trendy obowiązujące we współczesnej kuchni polskiej oraz kuchniach regionalnych i poznają ich specjalności. Poznają zwyczaje i tradycje kulinarne Dalekiego Wschodu, znaczenie wegetarianizmu, a podczas zajęć praktycznych przygotują i podadzą potrawy.
Cele zajęć:
• zwiększenie umiejętności zawodowych,
• zwiększenie konkurencyjności na rynku pracy,
• rozwijanie umiejętności w zakresie bukieciarstwa i florystyki,
• budowanie adekwatnej samooceny,
• budowanie poczucia własnej wartości,
• rozwijanie potencjału i uzdolnień.
Zajęcia będą prowadzone przy wykorzystaniu zakupionego sprzętu gastronomicznego oraz sprzętu multimedialnego, a każdy uczestnik i uczestniczka otrzyma pomoce dydaktyczne i promocyjne.