W ramach projektu młodzież uczestniczyła w zajęciach praktycznych: Gotuj i podawaj na miarę XXI wieku. Zorganizowano 2 grupy w następujących terminach:

  • 02.01.2012 r. – 24.03.2012 r. grupa 1 – 40 godzin – 10 uczestników/uczestniczek,
  • 07.02.2013 r. – 05.04.2013 r. grupa 2 – 40 godzin – 10 uczestników/uczestniczek.

Łącznie zrealizowano 80 godzin zajęć praktycznych.
Zajęcia miały na celu:
- propagowanie zdrowej żywności przy wykorzystaniu nowoczesnych technologii, metod, sprzętu i narzędzi pracy,
- umiejętności i dekorowania potraw i stołów,
- stymulacja do samorozwoju zawodowego,
- zwiększenie umiejętności zawodowych.

Młodzież otrzymała materiały promocyjne i dydaktyczne. Podczas zajęć wykorzystywano sprzęt zakupiony w ramach projektu, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej.