820 października b.r obchodziliśmy w naszej szkole Dzień Kucharza. Z tej okazji zaszczycił nas swoją obecnością znany kucharz Karol Okrasa, który wraz z szefem kuchni restauracji PLATTER BY KAROL OKRASA dał wyraz swojemu talentowi kulinarnemu.

            Uczestnicy spotkania, uczniowie klas gastronomicznych mieli niebywałą okazję wysłuchać wskazówek zawodowych i porad kulinarnych od samego Mistrza. Oprócz uczty dla ducha była także uczta smaków – degustacja przygotowanych potraw, wśród których królował wyśmienity łosoś w popiele podany z sałatką z kaszy gryczanej.  Po raz kolejny,  podziwiany od lat autorytet kulinarny, jakim jest Karol Okrasa udowodnił, że łamiąc przepisy możemy uzyskać niepowtarzalny aromat, smak i najwyższą jakość przygotowywanych dań.

            Mamy nadzieję, że w podobnym gronie będziemy spotkać się na corocznych pokazach kulinarnych, a Dzień Kucharza na stałe wpisze się w kalendarz imprez szkolnych.

            Tak więc, wszystkim młodym adeptom sztuki kulinarnej w dniu ich święta życzymy samych sukcesów w zgłębianiu wiedzy gastronomicznej.

            Serdecznie dziękujemy wszystkim tym, którzy pomogli zorganizować to wyjątkowe spotkanie. 

                                                                         Nauczyciele przedmiotów gastronomicznych

Zdjęcia: Daniel Biernacki, Szkolne Koło Fotograficzne KADR

Zapisz

Zapisz