Jesteś tutaj: Home
2 grudnia w Centrum Techniki Kulinarnej w Warszawie odbył się konkurs nawiązujący do tradycji Świąt Bożego Narodzenia. Celem głównym konkursu było wykazanie się umiejętnością przygotowania dań o charakterze wigilijnym z wykorzystaniem pstrąga oraz wykwintnego dania zasadniczego z piersi kaczki, grzybów i jarmużu.
Od 1 października do 23 grudnia 2011 roku uczniowie uczestniczyli w zajęciach praktycznych: Bukiety na każdą okazję gr 1 w ramach projektu „ Jestem doby, będę lepszy". 10 uczestniczek i uczestników w ciągu 40 godzin doskonaliło swoje umiejętności zawodowe, w zakresie bukieciarstwa i florystyki.
WEŹ UDZIAŁ W KONKURSIE I WYGRAJ WARTOŚCIOWE NAGRODY!!!
Zapraszamy do udziału w edycji Styczeń 2012
konkursu logicznego "Władca Umysłów"
Odpowiedzi będą przyjmowane do 15 lutego 2012 r.
W ramach projektu „Szkoła Kluczowych Kompetencji" w okresie 1 marca 2011 r. do 31 grudnia 2011 został zrealizowany grant „Matematyka może być ciekawa". Główne cele tego przedsięwzięcia to: rozbudzenie zainteresowań uczniów ciekawą matematyką, wypromowanie matematyki jako przedmiotu o wszechstronnym zastosowaniu, rozwijanie i kształtowanie kreatywności uczniów, promowanie i popularyzacja osiągnięć uczniów.
Święta tuż, tuż i dlatego w szkole odbyła sie uroczysta Wgilia, w której wzięli udział nauczyciele i pracownicy. Biel obrusów i opłatka, oraz wigilijne potrawy na stołach wprowadziły uczestników w świąteczny nastrój pełen ciepła i życzeń. Niech nowonarodzony Pan Jezus obdarzy nas wszystkich swoimi łaskami...
9 grudnia 2011 odbył się Szkolny Konkurs Gastronomiczny. W konkursie brała udział chętna młodzież z klas gastronomicznych. Tematem przewodnim tegorocznej edycji były: jabłka, ciasto kruche i czekolada.